Què és Tor Experience?

Una iniciativa familiar particular impulsada per Josep Gras Montané (1940-2019 -DEP) i el seu fill Marc Gras que se centra en oferir en lloguer la Casa familiar de Tor i gaudir de les finques rústiques particulars propietat de la familia i integrades en tot l’entorn de la copropietat.

El nostre equip compta amb guies d’alta muntanya certificats i qualificats, experts en turisme d’experiències offroad i “extremes”, així com els millors partners especialitzats del Principat d’Andorra i Catalunya acreditats en les activitats específiques que ofereixen a través de la nostra proposta de lloguers (Espais Sansa: veure web)

La vocació altruista de TOR EXPERIENCE, fa que integri transversalment tota persona que estimi aquest entorn únic i privilegiat, creant una autèntica comunitat d’amics, veïns, altres propietaris i visitants d’arreu del món que ens visiten.

Objectius de Tor Experience

Donar continuïtat a la visió del nostres oncles Josep i Rossendo Montané, pioners en transformar de forma ECOSOSTENIBLE les Valls de Tor i les finques familiars, mantenint i donant total garantia de continuïtat al caràcter 100% privat de tot l’entorn, lluny de l’especulació urbanística i lluny d’interessos merament capitalistes i institucionals…

Motivació de la iniciativa

Mantenir la “Casa oberta” és un instint essencial a Tor, ja que des del 1897 els antics Estatuts de la copropietat marcaven els drets per ser-ne titular. En l’actualitat aquesta màxima és obsoleta, però no ha impedit que els actuals hereus hagin procurat que les propietats no caiguin en l’abandó un cop la familia va deixar l’explotació ramadera: volem obrir les portes de casa nostra a tothom que senti la mateixa estimació per aquest indret únic…

Però, quines són les finques privades de Casa Sansa / Tor Experience?

En aquest mapa mostrem clarament les finques privades propietat de Casa Sansa i on els clients de Tor Experience poden dur a terme totes les activitats corresponents.
RECORDEM que al marge de les finques senyalades, Casa Sansa és copropietària d’una tretzena part indivisa de la copropietat MUNTANYA DE TOR que lògicament colinda totes les propietat de Casa Sansa.

Informem que TOTA ACTIVITAT REALITZADA A LES NOSTRES FINQUES SENYALADES AL MAPA PER PART DE TERCERS (empreses de tours 4×4, excursions guiadades, picnics organitzats, acampades, …), queda totalment prohibida sense autorització de TOR EXPERIENCE i serà comunicat immediatament als Agents Rurals.
(Contacteu-nos per a més informació).

DESCARREGAR MAPA Finques Sansa

Bè, i com és l'accès a Tor...?

Podeu arribar per Andorra o Alins.

Ambdues rutes requereixen disposar d’un vehicle preparat per pista forestal. No obstant, el camí per Alins és més curt en pista (1,2 km de pista + 12 Km de tram amb ciment – troç de titularitat pública).

El camí per Andorra es totalment INTRANSITABLE sense vehicle adequat per pista forestal.

Què vol dir "entorn privat"?

Significa que desde el Port de Cabús fins el Pont de la Plana (direcció Alins), coexisteixen dues realitats: un entorn de copropietat “LA MUNTANYA DE TOR”, del qual la familia Sansa n’és copropietària; i l’altre entorn el formen la infinitat de finques particulars d’altres copropietaris de la Muntanya.

Casa Sansa és la familia amb més finques particulars (40 Ha) ubicades en punts clau de la copropietat.

VEURE MAPA propietats Sansa

Llavors, es pot accedir a la copropietat sense autorització?

Sí, però per activitats de caire particular i familiar: a l’inici de cada punt hem col·locat uns rètols que indiquen aquesta realitat, malgrat que el seny i el sentit comú impera com en qualsevol entorn de muntanya (prohibició de fer foc, no acampar, no circular fora de la pista..)
No obstant, la circulació queda sota la responsabilitat total dels conductors i en cap cas es permet que tercers realitzin activitats econòmiques a clients finals SENSE AUTORITZACIÓ.

NO CONTRACTEU CAP SERVEI TURÍSTIC SENSE PRÈVI REQUERIMENT PER ESCRIT D’AUTORITZACIÓ DE QUI HO OFEREIX.

Comuniquem que és obligatori RESPECTAR els rètols d’advertiment a les dues entrades / sortides de la copropietat, que fan referència  al caràcter PRIVAT de la finca i del CAMÍ, el quals apel·len a la responsabilitat de cada conductor i l’exhimició de tota responsabilitat de qualsevol circumstània accidental que se’n pugui derivar.

Puc realitzar activitats professionals turístiques a Tor?

No, sense l’autorització dels propietaris de cadascuna de les finques particulars.
QUEDA PROHIBIT cobrar a tercers per qualsevol activitat ja sigui tour 4×4, picnics, acampada o altres en les propietats de Casa Sansa / Tor Experience.

Per la resta de propietats, contacteu amb la Comunitat de copropietaris de la Muntanya de Tor.

Puc realitzar enregistraments audiovisuals de qualsevol tipus a Tor?

No, sense l’autorització dels propietaris de cadascuna de les finques particulars i amb prèvia comunicació i autorització corresponent a la Direcció del Parc Natutal de l’Alt Pirineu.

I doncs, què és la Comunitat de Copropietaris de la Muntanya de Tor?

És la comunitat legalment constituïda que agrupa les persones que tenen títol de copropietaris de la finca anomenada amb el mateix nom i que gestiona els aprofitaments que li corresponen. Aquesta finca és la més extensa de les que conformen les Valls de Tor, juntament amb la munió de les altres finques particulars, algunes també de copropietaris de “La Muntanya”, i altres no.

TOR EXPERIENCE es posiciona al marge de tota qüestió relacionada amb la Copropietat esmentada i el seu objecte se centra únicament en gestionar el lloguer turístic Casa Sansa amb llicència otorgada per la Generalitat de Catalunya HUTL-000946 i les seves finques rústiques partículars.

En quines dates es pot circular en condicions?

Abans de res us comuniquem que és obligtori RESPECTAR els rètols d’advertiment a les dues entrades / sortides de la copropietat, que fan referència  al caràcter PRIVAT de la finca i del CAMÍ, el quals apel·len a la responsabilitat de cada conductor i l’exhimició de tota responsabilitat de qualsevol circumstània accidental que se’n pugui derivar.

Depenent de la climatologia, l’accès per Alins (Vallferrera) al poble de Tor es viable a partir del MAIG 2019.

L’accès per Andorra està TOTALMENT TANCAT per les intenses nevades (previsió obertura Juny 2019)